Literatura

e-knjižnica Udruge Konstelacija

Učlanjenjem u Udrugu Konstelacija, dobivaš pristup bogatoj konstelacijskoj e-knjižnici na našem i engleskom jeziku. U e-knjižnici, uz PDF-ove u read only formatu, dostupni su i mnogi video zapisi konstelacija Berta Hellingera.

Učlanjenje u Udrugu otvoreno je za SVE!

Knjiga Alemke Dauskardt: Zapisi na duši

Iz predgovora:

“Ova knjiga nastala je organski, tako reći, napisala je samu sebe. Njezin sadržaj u velikoj mjeri čine opisi konstelacijskih procesa koji su se odvijali od 2009. do 2023., uglavnom na radionicama i grupama za edukaciju u Hrvatskoj, nekima u Srbiji, a od 2020. i na online grupama, što je omogućilo sudjelovanje svima koji razumiju hrvatski bez obzira na nacionalnost ili fizičku lokaciju. Knjigu su, dakle, u neku ruku napisali svi sudionici ovih radionica i programa, kao i svi oni koji su u konstelacijskom procesu, iako ne fizički prisutni, bili reprezentirani. Napisana je proživljenim životima naših predaka kroz generacije na ovim prostorima, ratovima, velikim brojem mrtvih i bolnim sudbinama svih onih nevidljivih, obespravljenih, prezrenih, zaboravljenih i isključenih.” Alemka Dauskardt

Recenzija:

Ova knjiga jedinstvenog sadržaja pretočena kroz pero autorice mogla je nastati samo ovdje i sada i mogla ju je napisati jedino Alemka Dauskardt, jer ona je ta koja je vrijedno i predano sve ove godine konstelirala naše individualne i kolektivne sistemske upletenosti i hrabro, bez cenzure, kako joj i doliči, sakupila i zapisala fenomenološka svjedočenja iz Polja ove naše zajedničke napaćene balkanske duše, čiju sudbinu živimo svi mi.

Ova knjiga se čita srcem jer je tako i napisana, od srca za srce. Već sam pogled na naslovnicu i sadržaj u meni prvo izaziva jedan duuuuboki udah, kao pripremu za “uron na dah” u Polje. Znam da me isto tako, nakon tog dubokog zarona u odbačene dijelove naše zajedničke duše, čeka izron tamo negdje na drugom kraju, uz duboki izdah olakšanja i pomirenja svega onog što još čuči u tmini velikoga mora i traži da bude viđeno, prihvaćeno i ujedinjeno u ljubavi, jer samo ljubav može sjediniti ono suprotstavljeno.

Knjiga je namijenjena SVIMA, pogotovo svim tragačima za mirom i mudrošću.

Maja Habajec

You cannot copy content of this page