Sistemska upletenost

Čime smo zaista zaokupljeni u svojoj duši?

Ako se osjećaš zaglavljeno u bilo kojoj sferi života i ako si već pokušao svojim svjesnim naporima riješiti neka od svojih bitnih, onih životnih pitanja, ali bez uspjeha, vrlo moguće je uzrok problema u sistemskoj upletenosti.

Do sistemske upletenosti dolazi pod djelovanjem sistemske savjesti kad postoji neki sudbenosni događaj u našem obiteljskom sistemu, koji još treba uključiti, na dobar način. Naša duša tada biva regrutirana da takve događaje uključuje na nepovoljan način – reprizirajući ih u istoj ili sličnoj formi u našem životu.

Sistemske konstelacije otkrivaju nam te skrivene, pozadinske dinamike, koje djeluju u našem obiteljskom sistemu, i dovode do upletenosti. Jednom razotkrivene, možemo potražiti put do njihovog razrješenja – uključivanjem svega što se dogodilo na dobar i prikladan način. Tada ti događaji više nemaju nepovoljan utjecaj na naš život.

Razrješenje sistemske upletenosti

Sistemske konstelacije pokazale su se kao vrlo učinkovita iskustvena metoda u razrješavanju životnih pitanja, ponekad i u samo jednoj sesiji. Sistemske konstelacije ne zahtjevaju kontinuirano postavljanje konstelacija kroz vrijeme. Ponekad je dovoljna samo jedna konstelacija i da se poslije nje naš život pokrene u drugom, povoljnijem smjeru.

Konstelacije nas neće niti nas mogu osloboditi vlastite sudbine, no to im niti nije svrha. Konstelacije nas oslobođaju sistemskih upletenosti i toga da živimo ili slijedimo tuđe sudbine jer to je ono gdje smo nesvjesno zarobljeni.

Jednom kad zauzmemo svoje pravo mjesto u obiteljskom sistemu, lako se mirimo sa svojom sudbinom i prihvaćamo ju s poštovanjem, kakva god ona jest za nas. Tako pomireni, kroz svoj život koračamo s lakoćom, noseći samo ono što je naše, olakšani tuđih tereta. S tog mjesta, bez poteškoća možemo zauzeti svoje pravo mjesto u bilo kojem drugom sistemu (partnerskom, organizacijskom, poslovnom…).

You cannot copy content of this page