Programi

Sistemske konstelacije u grupi (uživo/online) i individualno (online)

Uobičajen način izvođenja konstelacija je u grupi i to je njihova oiriginalna forma. Dodatno, uz tehničke prilagodbe izvođenja, konstelacije se mogu primijeniti i individualno. O prednostima i razlikama načina izvođenja konstelacija, slijedi u nastavku teksta.

Iskustvene radionice sistemskih konstelacija (uživo ili online) organizirane su kao cjelodnevna radionica, u trajanju od 6 do 8 sati, ovisno o veličini i potrebama grupe, a održavaju se uglavnom vikendom.

Raspored održavanja iskustvenih radionica konstelacije u narednom periodu potraži u najavama.

Moguće je dogovoriti i individualni pristup online. Jedan susret traje otprilike 60min. Individualne konzultacije dostupne su na našem i engleskom jeziku.

Ako ste privučeni da na svoje životno pitanje zajedno pogledamo i potražimo razrješenje na sistemskoj razini, prijavite se i rezervirajte svoje mjesto u grupi ili zakažite termin za individualne konstelacije online.

Prednosti i razlike postavljanja konstelacije u grupi i individualno

Sistemske konstelacije se mogu izvoditi u grupi, organizirane kao iskustvene radionice (online ili uživo) te individualno (1:1 online).

U suštini, razlike nema. U oba slučaja, konstelacija je vođena informacijama iz polja sistema, koje se manifestiraju kroz predstavnike u konstelaciji. Svejedno je koji ćete pristup odabrati za pogledati u svoje životno pitanje na sistemski način. To nije presudno za sam rad i efekat konstelacije. Oba načina rada donose isti iscijeljujući pokret u duši.

Jedna od prednosti postavljanja konstelacije u grupi je ta što svaki sudionik ima mogućnost primanja uvida za sebe, bilo iz pozicije onoga koji postavlja svoju konstelaciju, iz pozicije predstavnika u tuđoj konstelaciji ili kao promatrač. Stoga je postavljanje konstelacije u grupi uvijek blagotvoran za sve sudionike grupe. Čak i kad se ne bavimo aktivno osobnim pitanjem, sudjelovanje na iskustvenim radionicama sistemskih konstelacija djeluje iscijeljujuće.

Redovitim svjedočenjem ovom radu, kroz iskustvene radionice sistemskih konstealcija, vježbamo fenomenološku percepciju i pogled iz sistemske perspektive, bivajući u kontaktu s Poljem. Na taj način se nježno, korak po korak, usklađujemo sa sistemskim zakonitostima, što djeluje oslobađajuće prvenstveno na nas, ali i na naš sistem.

Razlika između postavljanja konstelacije u grupi i individualno je isključivo u tehničkoj prirodi izvođenja same konstelacije, u smislu koga ili što koristimo za predstavnike sistema u postavljanju konstelacije. U konstelacijama koje postavljamo u grupi, u službu predstavnika sistema stavljaju se na raspolaganje sudionici iz grupe, dok u individualnom postavu za predstavnike uobičajeno koristimo set drvenih figurica, ručno izrađenih i namijenjenih posebno za ovu svrhu kao i neke druge elemente (kamenčiće, kristale, papir…) po potrebi.

individualne konstelacije

U online postavci ponekad koristimo i druge prikladne online alate kao npr. grafički predložak sa slike niže.

konstelacije online

Konstelacije u grupi

U konstelacijama se bavimo univerzalnim temama i svi prisutni na radionici dobit će uvide u skrivene sistemske dinamike, koje vladaju u našim sistemima i našim odnosima. Radi toga je postavljanje konstelacije u grupi uvijek koristan za cijelu grupu i svatko može uzeti za sebe ono što je za njega.

Tko će raditi na svom pitanju, odlučujemo na licu mjesta, na samoj radionici, a prednost imaju oni najpotrebitiji. Uz potrebitost, osluškujemo i osobnu spremnost za pogledati u svoje životno pitanje.  Prije postavljanja konstelacije, kroz kratki razgovor, zajedno dolazimo do onog bitnog, gorućeg pitanja, u koje se treba pogledati. Ako postoji osobna potreba i spremnost, pojavit će se i pravo pitanje.

U grupi, svaki predstavnik zauzima svoju poziciju u konstelaciji i iz nje nam daje izjave o tome kako se osjeća, što ili koga želi slijediti tj. u kojem smjeru se želi kretati, no to sve nije nužno da bismo dobili uvid iz konstelacije.

U grupama uživo, sama konstelacija se može odvijati u potpunoj tišini i bez ikakve intervencije ili uplitanja konstelatora i tako također uspješno dovesti do uvida kao i do razrješenja – sve bez ijedne riječi (tzv. spiritualne konstelacije) vođene pokretima Duha.

U praksi, često ipak vršimo određene blage intervencije, kako bismo razotkrili sistemsku dinamiku i upletenost te nježno potaknuli iniciranje novog koraka koji vodi ka razrješenju i tako olakšali sistemski pritisak. Sve to uvijek činimo u poniznosti prema silama Života i Smrti kao i drugim Višim silama te uz poštovanje prema sudbinama svih uključenih.

Ništa se ne događa bez pristanka i dozvole za rad. Ova metoda je izravna i duboka, no istovremeno suosjećajna sa svima i radi za dobrobit svih – za sve iz sistema.

Individualne konstelacije 1:1

U individualnom postavu 1:1, osoba koja postavlja konstelaciju za svoje pitanje i konstelator se zajedno otvaraju prema informacijama iz polja za svaku poziciju u sistemu tj. za pojedinog predstavnika u konstelaciji. Kako? Zauzimajući naizmjenice pozicije svakog predstavnika u konstelaciji i promatrajući primljene informacije iz polja, iz svake pozicije. To daje jasniju sliku i pogled na situaciju iz perspektive svakog predstavnika sistema. Tako se može sagledati situacija, kao i odnosi, iz drugog ugla te doći do uvida koji su inače, promatrani samo iz osobne perspektive, sakriveni.

Za one koji nemaju prethodnog iskustva s konstelacijama kao sudionici u iskustvenoj grupi, to ponekad čini konstelator – zauzima poziciju svakog predstavnika u konstelaciji te iz tih pozicija kao i iz one šire sistemske perspektive, daje povratne informacije o primljenim uvidima o sistemskim dinamikama u postavljenom sistemu. Svakako, od veće je koristi ako to možete učiniti sami – otvoriti se za svaku poziciju u konstelaciji, koja predstavlja nekoga ili nešto iz sistema, bez predrasuda i osuđivanja prema svemu što se iz njh pokaže.

You cannot copy content of this page